Ankara Sivrisinek İlaçlama
Adı: Sivrisinek
Latince Adı: FamilyCulicidae
Boyut: 3–9 mm uzunluğunda
Renk: Açık kahverengi ya da siyaha çalar gri renginde
İlaçlama Çeşidi: ATOMİZÖR UYGULAMASI, ULV UYGULAMASI
Yaşam Ömürleri: Erkek sivrisinekler 2-3 gün, dişi sivrisinekler 60-90 gün yaşamaktadırlar.
Üreme oranı: Çeşitten çeşide değişebileceği gibi tek seferde ortalama 100’ün üzerinde yumurta bırakırlar.
Kan emmek için yaklaşırken vızıltılı sesleriyle kolayca tanınabilirler. İnce, uzun nazik bacaklı böceklerdir. Sivrisinekler tam başkalaşımlı böcekler olup 4 evreden geçerler: Suda geçen yumurta, larva, pupa evreleri ile karada geçen ergin evre. Her türlü su birikintilerinde üreyebilirler. Nemli ve loş ortamlarda barınabilirler. Dişilerinin üreyebilmek için kan emmeye ihtiyaçları vardır. Erkekler ise bitki ve meyve özsuyuyla beslenirler.
Neden Sivrisinek İlaçlama Yapılmalı?
Neden Sivrisinek İlaçlama Yapılmalıdır sorusuna cevaben, Sivrisinekler kan taşıdıkları için hastalık bulaştırma riskleri vardır. Örneğin sarı humma, fil hastalığı ya da sıtma gibi parazit hastalıklarını taşıyabilirler. Sivrisinekler derimiz üzerinde kan emdikleri bölgelerde kaşıntıya ve alerjik reaksiyonlara sebep olurlar.
Uygun fiyat garantisi ile evinizde, bahçenizde, okul, hastane, fabrika, restaurantınızda tüm sivrisineklerden “TEKTAŞ İLAÇLAMA”nın “Üstün Hizmet” anlayışıyla kurtulun.
ALO BÖCÜK 483 52 19 – Tektaş İlaçlama
Sivrisinek İlaçlama Ankara
Sivrisinekler, çift kanatlılar grubuna ait sineklerdir. Tipik olarak uzun, ince bacakları vardır ve uzun buruna sahip belirgin bir kafa yapıları vardır. Sivrisinek vücut ve kanatları çoğunlukla küçük pullarla kaplıdır. Erişkinlerin büyüklüğü 3 ila 9 mm civarındadır. Sivrisineklerin dişileri genellikle kandan beslenen sinekler olarak bilinirler. Kandan beslenerek yumurtalarının oluşmalarını sağlarlar. Sivrisineklerin daha az bilinen yönleri ise erişkinlerinin çiçeklerin nektarlarından beslendikleridir. Çoğu türleri ufak tefek organik ve küçük aquatik organizmaları tüketirler. Bununla birlikte, bazı türleri yırtıcıdır ve diğer sivrisinekleri tüketebilirler. Erişkin sivrisinekler, günbatımından şafak vaktine kadar daha aktif olmayı tercih ederler. Kuruyabilme ve ölebilme ihtimallerinden dolayı genellikle güneş ışığında aktif olmayı tercih etmezler.
Erkek sivrisinekler dişilerinin yerini saptamada kullandıkları tüylü bir antene sahiptirler. Buluşmaları sonrası dişileri tipik olarak yumurta üretimine yardımcı olması bakımından beslenmek için kan aramaya çıkarlar. Yumurta sayıları türden türe değişebileceği gibi tek bir yumurtlamada 100 ün üzerinde yumurta bırakabilirler. Yumurtadan çıkıp koza haline gelene kadar beslenmelerine devam ederler. Erişkin olanları kozadan dış kabuğu sertleştiği su yüzeyinde ortaya çıkmaya başlarlar. Sivrisinek aktivitesinin rahatsız edici belirtileri vızlama sesleri ve dişilerinin ısırmalarıdır. Bu en büyük ve en fark edilir belirtileridir. Kabartı, iltihap ve küçük yaralar olmak üzere, insanlar ısırıklara karşı çeşitli reaksiyonlar gösterirler. Birçok mücadele yöntemi bulunmakla beraber en uygun uygulama yöntemi uzman ilaçlama firmasından yardım almaktır.
Uzman bir TEKTAŞ İLAÇMAMA personeli evinizi ve bahçenizi bir Sivrisinek istilasından önlemek için periyodik olarak kontrole gelebilir.
ALO BÖCÜK 483 52 19 – Tektaş İlaçlama
Sivrisinekler çoğunlukla insanları hatta hayvanları rahatsız edecek boyutlarda saldırıya geçmektedirler. Özellikle hava sıcaklıklarının arttığı dönemlerde, bataklık bölgelerde çokça rast geldiğimiz haşerelerdendir. Uygun şekillerde yapılan ilaçlama uygulamaları sizleri bu dertten kurtarabilir. İnsektisitler, sivrisineklerin öldürülmesi için en çok başvurulan ilaçlardandır. Bu ilaçların bazı uygulamaları direkt olarak sulara larvalarının öldürülmesi için uygulanabilmektedir. Daha fazla ayrıntılı bilgi almak ve sivrisinek ilaçlama fiyatlarını öğrenmek için bizi ziyaret ediniz. Ankara‘da Bayer’in ilk ve tek yetkili firması…
Ankara sivrisinek ilaçlama firması Alo Böcük.
Sivrisinek Mücadele Yöntemleri
Sivrisinek mücadelesinde sadece ferdi olarak sivrisinek ilaçlama yaparak sonuca ulaşmak maalesef imkansızdır. Sivrisinek mücadelesinde ferdi olarak alınacak önlemlerin başında ilaçlama yapılacak alan etrafında yer alan su birikintileri ve göletlerin kurutulması gerekmektedir. İlaçlamada uygulanan yöntemler; larvasit uygulaması, soğuk sisleme (ULV)