Ankara Pire İlaçlama
Adı: Pire
Latince Adı: Order siphonaptera
Boyut: Yaklaşık 2,5 mm uzunluğunda
Renk: Parlak ve kırmızımsı kahverengi renginde
İlaçlama Çeşidi: JEL UYGULAMASI, REZİDÜEL UYGULAMASI
Yaşam Ömürleri: Ortalama 30 – 90 dün yaşamaktadırlar.
Üreme oranı: Bir pire ortalama 40 – 60 yumurta kadar yumurtlayabilmektedir.
Siphonaptera takımını oluşturan küçük, kanatsız ve kan emerek beslenen böceklerdir. Erişkinlerin vücut uzunlukları 1-10 mm arasında değişir. Özel vücut yapıları sayesinde insan, memeli hayvanlar ve kemirgenlerin derilerine yapışarak kanlarını emerler ve konak değiştirirken bir çok tehlikeli hastalığın taşınmasına neden olurlar. Güçlü bacakları sayesinde boylarının 200 katını aşan mesafelerde sıçrayabilir.
Neden Pire İlaçlama Yapılmalı?
Neden Pire İlaçlama Yapılmalı sorusuna cevaben, Vebanın insanlara bulaşmasında baş rol oynayan pireler (Xenopsylla cheopsis) Ortaçağda Avrupa nüfusunun yaklaşık dörtte birinin ölümünden sorumludur. Pireler vebanın yanı sıra tifus ve tularemi hastalıklarını da bulaştırır.
Uygun fiyat garantisi ile evinizde, bahçenizde, okul, hastane, fabrika, restaurantınızda tüm pirelerden “TEKTAŞ İLAÇLAMA”nın “Üstün Hizmet” anlayışıyla kurtulun.
ALO BÖCÜK 483 52 19 – Tektaş İlaçlama
Pire İlaçlama Ankara
Pireler, insanlardan ya da diğer sıcakkanlı hayvanlardan beslenen parazitlerdir. Altı adet uzun ayakları sayesinde maksimum 40 cm yatay, 20 cm dikey olacak şekilde zıplama yeteneğine sahiplerdir. Ortalama bir pire 2,5 mm uzunluğa sahiptir. Pireler çok küçüktür ve kanatları yoktur. Yandan bakıldıklarında vücutları dar görünümlüdür. Erişkin pirelerin ağızları gelişmiş oldukları için konakladıkları vücuttan kanla beslenebilmektedirler.
Pire larvaları, erişkin pirelerin sindirilmemiş kan içeren dışkılarıyla beslenirler. Pireler genellikle kedi, köpek, tavşan, fare gibi tüylü hayvanlardan beslenmeyi tercih etmektedirler. Pire yumurtaları konakçı olduğu vücutta tutunmaz. Yumurtaları zeminde, halıda, kilimde, yataklarda ya da yerdeki çatlaklarda bulunur ve orada yumurtadan çıkışları gerçekleşir. Çoğunun yumurtadan çıkışı da 2 gün içerisinde gerçekleşmektedir. Dişi bir pire her gün toplamda 200–400 yumurta olana kadar yumurtlamaya devam eder. Sıcaklığa ve neme bağlı olarak yumurtalar en az iki gün içinde larva haline gelmektedir. Erişkin bir pirenin en yüksek konsantrasyonda yumurtladığı dönem, yaşamının son birkaç gününde beslendikten sonra 4–8 yumurta vermesi ile gerçekleşmektedir. Pire yumurtaları yapışkan bir yapıya sahip olmadığı için yumurtladıktan sonra hemen yere düşmektedir. Pirelerin, kedi piresi, köpek piresi ve kum piresi gibi çeşitleri bulunmaktadır. Pire yumurtalarının evlerimizde zeminlere, halı ve kilimlere, zemindeki çatlaklarda bulunma olasılığı çok yüksek olduğundan, vakumlama işlemi ile öldürülmesi ve ortadan kaldırılması zor olacağından, mücadele etme konusunda her zaman kendi yöntemlerimiz yeterli olmamaktadır. Pire ile mücadele etmek için en garanti yöntem kimyasallarla olan mücadele yöntemidir.
Uygun fiyat garantisi ile evinizde, bahçenizde, okul, hastane, fabrika, restaurantınızda tüm pirelerden “TEKTAŞ İLAÇLAMA”nın “Üstün Hizmet” anlayışıyla kurtulun.
ALO BÖCÜK 483 52 19 – Tektaş İlaçlama
Birçok işaret evinizde pirenin olduğunu gösterebilir. En belirgin göstergesi ise evcil hayvanların kendini aşırı derecede kaşımaları ve tüylerini tımarlamasıdır. Evcil hayvanların bu tür tepkileri vermesi, pirelerin onların kanlarıyla besleniyor olmalarından kaynaklanmaktadır. Bazen insanlarda pirelerin istilasına maruz kalmaktadır ve vücutta kaşıntılı böcek ısırığına benzer tepkiler vermektedir. Fakat bu etkinin pireden dolayı mı yoksa diğer haşerelerden dolayı mı olduğunu anlamak için ilk önce medikal destek alarak öğrenilmelidir. Erişkin bir pirenin dışkısı da bir belirtidir. Pire dışkısı öğütülmüş karabiber tanesi görünümündedir ve evcil hayvanların yataklarında, halılarda ve kilimlerde, hayvanların dinlendiği yerlerde karşımıza çıkabilir. Pire ile mücadele de hem fiziksel hem de kimyasal olarak, evinizin içinde ya da dışında ve evcil hayvanlarınızın üzerinde uygulanacak yöntemlerde mümkün olabilecektir. Kimyasal yöntem bakımından ilaçlama yapılması konusunda çevreye ve evcil hayvanlarınıza zararsız olan yöntem kullanılmalıdır. Bu yüzden kendiniz, sevdikleriniz ve evcil dostlarınızın sağlığı açısından pire ilaçlama fiyatları hakkında bilgi sahip olmak için ilaçlama firmamızla iletime geçmenizi rica ederiz.
Ankara pire ilaçlama firması Alo Böcük.
Pire Mücadele Yöntemleri
Pire ile mücadele profesyonel ekiplerce yapılmalıdır. Pire görüldüğünde eczanelerden alınan tarım ilaçları kesinlikle bu canlılara etki etmez. Pire ilaçlamada REZİDÜEL ve ULV yöntemleriyle ilaçlama yapılmalıdır. Çünkü pire zor ölen bir haşeredir.