Ankara Lağım Faresi İlaçlama
Adı: Lağım Faresi
Latince Adı: Rattus norvegicus
Boyut: Boyu kuyruğuyla beraber 40 cm’ye kadar ulaşabilir (kuyruk 21 cm’ye kadar uzun olabilir).
Renk: Gri ya da kahverengi renginde
İlaçlama Çeşidi: FARE-YEM İSTASYONU
Yaşam Ömürleri: Ortalama 1 yıl kadar ömür geçirmektedirler.
Üreme oranı: Yılda 3 – 12 kere yumurtlarlar, her yumurtlamada 4-22 adet yavru meydana getirirler.
Kahverengi fare, gemi faresi veya lağım faresi de denir. Vücutları 200-260 mm, kuyruk 175-210 mm uzunluktadır. Vücut ağırlıkları 200-400 gr’dır. Gözleri küçük, burunları küt, kulakları küçük ve kısa kıllarla kaplıdır. Genelde lağımlarda yaşarlar ancak bulabilecekleri besinlerin fazlalığı nedeni ile pis su giderlerinden insanların yaşadıkları ortamlara evlerin içlerine kadar girerler ve bodrumlara yuvalanırlar.
Neden Lağım Faresi İlaçlama Yapılmalı?
Neden Lağım Faresi İlaçlama Yapılmalı sorusuna cevaben, Lağım fareleri insanlar ve diğer hayvanların yumuşak olan dokularını kemirdikleri ve tehdit algıladıkları anda saldırdıkları için oldukça tehlikelidirler. Ayrıca pek çok mikrop ve hastalığı da ayaklarıyla her yere taşırlar.
Uygun fiyat garantisi ile evinizde, bahçenizde, okul, hastane, fabrika, restaurantınızda tüm lağım farelerinden “TEKTAŞ İLAÇLAMA”nın “Üstün Hizmet” anlayışıyla kurtulun.
ALO BÖCÜK 483 52 19 – Tektaş İlaçlama
Lağım Faresi İlaçlama Ankara
Lağım faresi, önceleri sadece vahşi hayatta hayatını sürdüren bir canlı olmasına rağmen, insanlarla şehirlere taşınmıştır. Şimdi lağım farelerini evlerimizde, bağ ve bahçelerimizde, iş yerlerimizde, çiftliklerimizde görmemiz mümkündür. Şehirlerde genellikle atık çöplerin olduğu yerlerde, lağımlarda, bodrum katlarında, metrolarda dahi karşımıza çıkmaktadırlar. Lağım fareleri sayıları yüzleri bulan koloniler halinde yaşamaktadırlar.
Lağım faresi, cinsel olgunluğa 2-5 ay arasında erişmektedir. Yılın her ayında üreyebilmektedirler. Lağım farelerinin görme yetileri çok zayıftır ve renk körüdürler. Daha çok duyu organlarından kulaklarıyla algılarlar ve çok iyi bir koku alma yetisine sahiptirler. Lağım fareleri yüzebilir, zıplayabilir ve tırmanabilirler. Lağım farelerinde mücadele etmede kullanılan bazı ipuçları vardır. Bunlardan bazıları dışkılarıdır. Dışkıları gezindikleri ya da yuvaladıkları yerlerde gözlemlenebilir. 2 cm uzunluğunda ve 0,6 cm çapında tipik dışkıları vardır. Dışkının yumuşak yapıda olması, lağım faresinin yeni dışkılama yaptığının göstergesidir. Ayrıca ayak izlerinden de lağım faresinin varlığına rastlayabilirsiniz. Ultraviyole ışık altında idrarları kurumuş olsa dahi kendini belli etmektedir. Kemirilmiş malzeme ve mekânlarımızda yuvalarına rastlamamız da muhtemel lağım faresi istilasının göstergesi olmaktadır. Lağım fareleri ölümcül olabileceği gibi tifo gibi hastalıkların yayıcısı olarak kabul edilmektedir. Mücadelesi konusunda uzman ekiplerin müdahalesi gerektiği durumlar kaçınılmazdır.
Uzman bir TEKTAŞ İLAÇMAMA personeli evinizi ve bahçenizi bir Lağım Faresi istilasından önlemek için periyodik olarak kontrole gelebilir.
ALO BÖCÜK 483 52 19 – Tektaş İlaçlama
Lağım fareleri beslenmeleri için gerekli olan gıdaları evlerimizden temin edecekleri için ilk önce alınması gereken tedbirlerden bazıları şunlardır: Gıda kaynaklarını onların görebileceği yerlerden kaldırmak, su kaynaklarının olduğu yerleri sevdikleri için su kaynaklarının minimize edilmesi gerekmektedir. Ayrıca evinizde ya da binanızdaki delikleri, girmesi muhtemel çatlakları kapatmak ve kaplamak gerekmektedir. Tabi ki bu alacağınız önemler kısa süreli sizi koruyabilir ve kesin çözüm olmayabilir. Evinizin kimyasallarla ya da lağım farelerine özel ilaçlarla ilaçlanması kaçınılmazdır. Sizde evinizin, iş yerinizin ya da binanızın lağım farelerinden kesin çözümler uzaklaşmasını istiyorsanız Ankara‘da uzman kadrosuyla sizler için her zaman hazır olan firmamızla irtibata geçerek lağım faresi ilaçlama fiyatları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
Ankara lağım faresi ilaçlama firması Alo Böcük.
Lağım Faresi Mücadele Yöntemleri
Fare mücadelesinde istasyon yöntemi kullanılmaktadır. Farelerin bulunabileceği alanlara yerleştirilen fare istasyonları ve farenin hayır diyemeyeceği yemlerden dolayı fareyi çeken ilaçlar kullanılarak kesin çözüm sağlanmaktadır. Bu yöntem ile depo, bina, gıda tesisi gibi alanlara fare istasyonları yerleştirilir. İstasyonun içerisindeki zehirli yemlerle kesin çözüme ulaşılmaktadır.