Ankara Kulağakaçan İlaçlama
Adı: Kulağakaçan
Latince Adı: Order dermaptera
Boyut: Türüne göre erişkinlerin boyu 5-25 mm arasında değişmektedir.
Renk: Kırmızıya çalan kahverengi, siyah ve sarı renkte olabilirler.
İlaçlama Çeşidi: JEL UYGULAMASI, REZİDÜEL UYGULAMASI
Yaşam Ömürleri: Yaşam süreleri 1 – 3 yıl arasında değişmektedir.
Üreme oranı: Dişi kulağakaçanlar türlerine göre değişmekle birlikte 30-50 kez yumurtlayabilmektedir.
Karınlarının bitimindeki çatal şekildeki kıskaçlarıyla göze çarparlar. Genelde nemli ve yağmurlu zamanlarda evlere akın ederler. Kışları ağaç kavukları, taş dipleri, duvar çatlakları gibi kuytu köşelerde geçirirler.
Neden Kulağakaçan İlaçlama Yapılmalı?
Neden Kulağakaçan İlaçlama Yapılmalıdır sorusuna cevaben, Birçok insan kulağa kaçtıklarını düşünür ancak bilinenin aksine zararsız böceklerdir. Ancak hoş olmayan görüntüler ve taşıyabilecekleri bakteri ve mikroplardan dolayı yaşam alanlarımızda karşılaşmak istemeyiz.
Uygun fiyat garantisi ile evinizde, bahçenizde, okul, hastane, fabrika, restaurantınızda tüm kulağakaçanlardan “TEKTAŞ İLAÇLAMA”nın “Üstün Hizmet” anlayışıyla kurtulun.
ALO BÖCÜK 483 52 19 – Tektaş İlaçlama
Kulağakaçan İlaçlama Ankara
Kulağakaçan haşereleri ile ilgili birçok söylenti bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi gece uyurken insanların kulağına girdikleridir. Bu söylentinin bilimsel bir açıklaması yoktur. Kulağakaçanlar vücutlarının arkasındaki kıskaçlardan dolayı insanları korkuturlar. Bu kıskaçları kendilerini korumak için kullanırlar. Kulağakaçan, ince uzun vücutlu ve iki kanatlı bir haşeredir. Bazı türleri kendilerini savunmak için pis kokulu bir sıvı üretirler. Kulağakaçan yavruları erişkinlerin aynısı olup sadece kanatları yoktur. Kulağakaçanlar geceleri aktiftir. Gündüz süresi boyunca çatlaklarda ve çöplerde saklanırlar. Kaya ve taşların altında yaşarlar, bitki ve diğer böceklerle beslenirler. Dışarıda, kulağakaçanlar toprak altındaki yuvalarında yaşarlar. Bahar geldiğinde dişi kulağakaçan yuvasında yumurtlar. Yumurtlar çatlayana kadar başlarından ayrılmazlar. Kulağakaçanların ışığa karşı ilgileri vardır. Kulağakaçanlar evlere ya gıda bulmak ya da hava değişikliklerinden korunmak için girerler.
Dişi kulağakaçanlar türlerine göre değişmekle beraber ortalama 30-50 adet yumurtlarlar. Yumurtaları çatladıktan sonra erişkin olmadan önce yavrular 4-5 kere kabuk değiştirirler. Kulağakaçanlar evlerimize girdikten sonra bitkilerimize ve gıda stoklarımıza zarar verebileceğinden dolayı mücadelesi konusunda kararlı olmamız gerekmektedir. Bunlardan bazıları evinizin dışarıya olan bağlantılarını en aza indirmek. Muhtemel çatlakları kapatmak ve sızdırmasınız önlemek. Kulağakaçanlar için tuzaklar kurmak ve en etkili mücadele yöntemlerinden biri de ilaçlama yapmaktır. Eğer evinizin kulağakaçan tarafından istila edildiğini düşünüyorsanız, mutlaka ilaçlama konusunda bilgi sahibi olan bir firma ile iletişime geçip mücadele etmektir. İlaçların yanlış kullanımı çoğu zaman yanlış bilindiği için bunu uzman bir ekiple yapmak mantıklı olacaktır.
Kulağakaçanlar genellikle evinizde suyun bol kullanıldığı banyo, mutfak ve çamaşır odası gibi yerlerde karşınıza çıkabilmektedir. Eğer evinizdeki koşullar kulağakaçanlara göre uygun değilse genellikle evinize girmeyi tercih etmezler. Eğer evinizde gözlemlerseniz ve ortadan kaybetmeyi düşünüyorsanız mutlaka saklanabileceği yerleri önceden düşünmek gerekmektedir. Bu gereklilik ilaçlama yapılmadan önce önem arz etmektedir. Işığa karşı ilgileri olduğu için ışığın geldiği yöne yönlenebilmektedirler. Kraliçe ve kral gibi bir liderleri olmadığı için koloni halinde gezmezler.
Uzman bir TEKTAŞ İLAÇMAMA personeli evinizi ve bahçenizi bir Kulağakaçan istilasından önlemek için periyodik olarak kontrole gelebilir.
ALO BÖCÜK 483 52 19 – Tektaş İlaçlama
Eğer sizde kulağakaçan haşereleri ile mücadele yöntemlerini uygulamalarını merak ediyor ve bilgi sahibi olmak istiyorsanız, kulağakaçan ilaçlama fiyatları hakkındaki sorularınızı tereddüt etmeden firmamızı arayıp sorabilirsiniz. Ankara’da bulunan ilaçlama firmamız haşerelerle olan mücadele ortağınızdır.
Ankara kulağakaçan ilaçlama firması Alo Böcük.
Kulağakaçan Mücadele Yöntemleri
Ev etrafındaki bitki atıkları, taş yığınları gibi nemli alanlar imha edilmelidir. Mücadele için uzman ekiplerden yardım alınmalıdır. Ekipler mücadelede REZİDÜEL uygulama veya ULV İlaçlama uygulamalarını kullanarak problemi çözmektedirler.