Ankara Ev Faresi İlaçlama

Adı: Ev Faresi
Latince Adı: Mus musculus
Boyut: 12-18 cm uzunluğunda (7-8 cm kuyruk uzunluğuyla birlikte)
Renk: Açık kahverengiden griye kadar renk çeşitliliğinde
İlaçlama Çeşidi: FARE YEM İSTASYONU
Yaşam Ömürleri: Yaşam süreleri genellikle 9 – 12 ay
Üreme oranı: 5 – 10 kez yavrular, her seferinde 5 – 6 yavru verirler.

Latince adı Mus musculus olan bu Kemirgenler, evlerimizde bizlere karşı birer tehdit unsuru olmakta ve birçok hastalığın bulaşma unsuru olarak bilinmektedir.

Ev faresi siyaha çalan gri ya da açık kahverengi renkte kısa tüylerle kaplıdır. Erişkin ev faresinin ağırlığı 12-30 gramdır ve kuyruk ucundan burnuna kadar 20 cm uzunluğa kadar büyüyebilirler. Dışkıları çubuk şeklindedir ve her iki uca doğru sivrilirler.

Normal olarak ev fareleri evlerini tarlalarda, çim alanlarda ve ormanlık alanlarda yaparlar. Apartman yuvaları genellikle karanlık, zararlardan uzak ve gıda kaynaklarına çabuk ulaşabileceği yerlerdir.

Neden Ev Faresi İlaçlama Yapılmalı?

Neden Ev Faresi İlaçlama Yapılmalıdır sorusuna cevaben, Fareleri tehlikeli yapan özelliklerinin başında gezindiklerin alanlarda var olan tüm haşere ve mikropları salya ve dışkılama yolu ile insanların yaşam alanlarına taşımalarıdır. Fareler bulundukları ortamdaki gıdalar, ofis malzemeleri, elektronik eşyalara ait kablolar gibi kısacası tüm eşyalarımıza kemirmek sureti ile ciddi maddi zararlarda verebilmektedirler. Farelerin salgıladıkları salya çok güçlü bir morfin özelliğine sahiptir. Bu salya sayesinde insanlar ya da hayvanlar uyku sırasında ısırıldıklarının farkına varamazlar.

Uygun fiyat garantisi ile evinizde, bahçenizde, okul, hastane, fabrika, restaurantınızda tüm ev farelerinden “TEKTAŞ İLAÇLAMA”nın “Üstün Hizmet” anlayışıyla kurtulun.

ALO BÖCÜK 483 52 19 – Tektaş İlaçlama

Ev Faresi İlaçlama Ankara

Ev fareleri normalde yuvalarını bahçelerde, çimli ve ağaçlı alanlarda kurarlar. Bu alanları genelde gıda bulabileceği bir yer olarak görür ve korunmak için seçerler. Bu haşereler çok meraklı olup günlerinin çoğunu etrafını keşfetmekle harcarlar. Genel olarak, tohum ve kuruyemiş sevseler de her şeyi yiyebilmektedirler. Hava sıcaklığı düştüğünde hem daha sıcak ve güvenli bir yuva için hem de gıda sıkıntısı çekmemek için genellikle evlerde yaşamayı seçerler. Evlerinizde yuva yapan bu farelerin tespiti, ev faresi ilaçlaması yapılmadan önce yapılmalıdır.

Ev fareleri çok çabuk üreyebilmeleriyle bilinirler. Bir dişi ev faresi bir yılda sekiz kez yavrulama kapasitesine sahip olup her bir yavrulamada ise ortalama altı yavru dünyaya getirirler. Hamilelikten 21 gün sonra yavruları tüysüz, kör ve annelerine muhtaç bir şekilde yaşarlar. 21 gün sonra kendi başlarına keşfetmeye ve yavaş yavaş annelerinden kopmaya başlarlar. Çoğu ev faresi cinsel olgunluğa 35 günlükken ulaşır ve altı haftalık olgunluğa eriştiklerinde çiftleşmeye başlarlar.

Ev fareleriyle mücadelede önce varlıklarının tespit edilip nerelerde konuşlandıklarını belirlemek gerekir. Ev farelerinin olduğu yerde mutlaka dışkılarına rastlamak mümkündür. Ev fareleri keşfe çıktıklarında genellikle gezindikleri yüzeylerde ayak izlerini bırakırlar. Ayrıca gıdayı çiğnerken çıkardıkları ses onları ele verebilir. Çoğunlukla dişi ev fareleri erkeklerini uyarmak ve etkilemek için koku bırakırlar. Bıraktıkları bu koku da evlerinizde muhtemel ev faresi istilasının olduğunun diğer bir göstergesi olabilir. Bu tip işaretlere rastlanıldığında ya da önceden önleminizi almanız açısından evinizin çeşitli yöntem ve kimyasallarla müdahale edilmesi gerekmektedir. Ev faresi ilaçlama fiyatlarını öğrenmek için firmamızla iletişime geçmeniz yeterli olacaktır.

Fare ilaçlama fiyatları ne kadar?

Fare kapanı ile fare mücadelesinde fare ilaçlama fiyatları 2025 yılı için ortalama 250 TL ile 300 TL arasındadır.

Uzman bir TEKTAŞ İLAÇMAMA personeli evinizi ve bahçenizi bir ev faresi istilasından önlemek için periyodik olarak kontrole gelebilir.

ALO BÖCÜK 483 52 19 – Tektaş İlaçlama

Doğada çok meraklı yapılarıyla bilinirler ve birçok şeyi rahatlıkla keşfederler. Bulabildiklerinde tohumları ve kuruyemişleri yemeyi tercih ederler. Ama genellikle ne bulurlarsa tüketmeye elverişlidirler.

Dışarıda sıcaklık düşmeye başladığında, kış uykusuna yatmadıkları için yaamaya devam etmek için daha ılık yerleri araştırma yolunu seçerler. Yemek kokusunun ve apartmanların onlar için uygun bir ortam yakalaması için bir fırsat olması, ev farelerinin evlerinizi potansiyel bir yuva olarak görmelerine neden olacaktır. Bu yüzden herhangibir delik, boru açıklıkları ve kapıların altındaki boşluklardan kolaylıkla içeriye girebileceklerdir.

Bu Kemirgenler çok çabuk üreme kabiliyetine sahip olmalarıyla bilinirler. Doğumdan sonra 21 günde genç fareler sütten kesilirler ve kendileri yuvadan uzaklaşıp kısa mesafede çevrelerini keşfe çıkarlar. Birçok fare seksüel olgunluğa yaklaşık 35 günde ulaşırlar ve altı haftalık olduklarında çiftleşmeye başlarlar.

EV FARESİ İSTİLASININ BELİRTİLERİ

  • Özellikle akşamları aktif olmalarına rağmen gün içinde ev faresinin dolaştığını görmek de mümkündür.
  • Farelerin olduğu her yerde dışkı mevcuttur bu kemirgenlerin gezdiği ve ziyaret ettiği her yerde bu küçük topakçık halindeki dışkılara rastlamak mümkündür. Çubuk şeklinde uçlara doğru sivrilen ve ortalama 3-6 mm uzunlukta dışkıya sahiptirler. Birçok kişi Amerikan hamamböceği ile ev faresinin dışkısını karıştırabilirler. Genel boyutları ve görünümleri benzer olmasına rağmen fare dışkısında tüylerin bulunması karakteristiktir. Hamamböceği dışkısı sivrilmez ve genellikle uçları bombelidir.
  • Ev fareleri keşfe çıktıklarında artlarında sıklıkla ayak izi bırakırlar. Eğer ön ayaklarının değdiği yerde dört parmak ve arka ayaklarının değdiği yerde beş parmak izine rastlanıyorsa bu çok açık evinizde bir ev faresinin olduğunun belirtisidir.
  • Ev fareleri birçok çeşitli maddeyi çiğneyebilme yeteneğine sahiptir. Diş ve kemirme izlerine birçok objenin köşelerinde ve sıklıkla gezdiği yerlerde rastlanabilir.
  • Bu kemirgenler genellikle kendileri için koruyucu olacak ve karanlık mekanları yaşamak için tercih ederler. Bu yuvalar genellikle açık delikler ve tüneller şeklinde olabilir.
  • Akşam saatleri boyunca, özellikle sessiz ve karanlık olduğunda, bu küçük hayvanlar genellikle kemirme sesleri, kazıma sesleri ve tavan aralarında koşmalarıyla çıkardıkları seslerle kendilerini kolaylıkla ele verirler.
  • Ev farelerinin idrarı diğer haşere farelerle iletişim kurmasında çok önemli bir rol oynar. Çoğu zaman bazı dişilerin ilgisini çekmek ve erkek fareleri uyarmak için işaret bırakırlar. Belirgin bir idrar kokusu hissedildiğinde ve uzun bir süre varlığını evlerde sürdürdüğü hissedildiğinde bu büyük bir fare popülasyonunun evinizde olduğunun belirtisi olabilir.
  • Bu kemirgenlerin evinize girmesini engellemek için, kalem başının büyüklüğündeki bütün çatlaklar, delikler ve aralıklar çimento ile kapatılmalıdır. Tahta malzemelerle kapatmak önerilmez çünkü bu fareler tahtaları kemirme yeteneğine sahiptirler.

Kirlilik ayrıca haşere istilasının bir başka nedenidir. Bulaşıkların hemen yıkanmış olduğundan emin olunmalı, gıdalar şişe veya metal kaplarda ağzı çok sıkı bir şekilde saklanıyor olmalıdır.

Ev fareleri hemen hemen bütün zeminlerde yürüyebilir, koşabilir ve durabilir. Arka ayakları üzerinde kuyruklarından destek alarak durabilirler. Keskin bir duyma yetisine sahiptirler. Çıkardıkları seslerle diğer ev fareleriyle iletişime geçebilirler. Bazı sesler ultrasonik olmasına rağmen çıkardıkları bazı sesler insanlar tarafından duyulabilir.

Eğer evinizin çoktan bu fareler tarafından istila edildiğini düşünüyorsanız, kendinizin bulacağı çözümler yeterli olmayabilir. Bu yüzden mutlaka bir haşere ilaçlama firması ile iletişime geçmek yararınıza olacaktır. Bu konuda Ankara Çankaya daki fare ilaçlama firmamızla iletişime geçmenizi ve uzman kadromuzla sizlere özel sunacağımız çözüm önerilerini mutlaka değerlendirmelisiniz.

Ankara ev faresi ilaçlama firması Alo Böcük.

Ev Faresi Mücadele Yöntemleri

Fare mücadelesinde istasyon yöntemi kullanılmaktadır. Farelerin bulunabileceği alanlara yerleştirilen fare istasyonları ve farenin hayır diyemeyeceği yemlerden dolayı fareyi çeken ilaçlar kullanılarak kesin çözüm sağlanmaktadır. Bu yöntem ile depo, bina, gıda tesisi gibi alanlara fare istasyonları yerleştirilir. İstasyonun içerisindeki zehirli yemlerle kesin çözüme ulaşılmaktadır.

FARE YEM İSTASYONU