Ankara Çatı Faresi İlaçlama

Adı: Çatı Faresi
Latince Adı: Rattusrattus
Boyut:40 cm uzunluğa ulaşabilmektedirler. (kuyrukları dahil)
Renk: Siyah ya da kahverengi
İlaçlama Çeşidi: FARE YEM İSTASYONU
Yaşam Ömürleri: 1 yıla kadar yaşayabilmektedirler.
Üreme oranı: Yılda 4-5 kere yumurtlarlar. Her bir yumurtlama da 6-8 arası yavru dünyaya getirmektedirler.

Siyah fare, dam faresi de denir. Ergin bir çatı sıçanının vücudu 170-230 mm, kuyruğu 200-250 mm olabilir. Vücut ağırlıkları 120-175 gr’dır. Sivri burunlu, kahverengi sıçana göre daha iri kulağa ve gözlere sahiptir. Tüyleri kahverengi veya siyah renktedir. Bina içlerinde, çöp ve odun yığınları içinde yaşarlar. Dışkıları sosis benzeri ve dağınıktır.

Neden Çatı Faresi İlaçlama Yapılmalı?

Neden Çatı Faresi İlaçlama Yapılmalıdır sorusuna cevaben, Dışkı, idrar ve kıllarıyla taşıdıkları virüs ve bakterileri insanlara bulaştırarak tifo, veba, humma, kuduz gibi hastalıklara sebep olabilirler. Ayrıca kemirgen olmaları sebebiyle fiziksel zararlar da verebilirler.

Uygun fiyat garantisi ile evinizde, bahçenizde, okul, hastane, fabrika, restaurantınızda tüm farelerden “TEKTAŞ İLAÇLAMA”nın “Üstün Hizmet” anlayışıyla kurtulun.

ALO BÖCÜK 483 52 19 – Tektaş İlaçlama

Çatı Faresi İlaçlama Ankara

Çatı faresi, orta büyüklükte büyük kulaklı, vücutlarından daha uzun olan kuyruklarının olmasıyla bilinirler. Ağırlıkları 70-300 gr arasında değişmektedir. 16-22 cm arasında değişen kafa ve vücut uzunluğunda ve kuyrukları 19 cm ya da daha uzundur. Erkek çatı fareleri dişileri göre daha uzun ve daha ağırdır.

Mevsim istedikleri gibi gittiğinde yıl boyunca döllenebilmektedirler. En yüksek oranda döllendikleri mevsimler yaz ve sonbahardır. Gebelik süreleri 21-29 arasıdır. Genç çatı fareleri doğumlarından 3-5 ay içinde çiftleşebilmektedirler. Yeni doğan çatı fareleri 15 gün boyunca gözlerini açamazlar. 3-4 haftalıkken sütten kesilirler ve kendi başlarına hareket etmeye başlarlar.

Uzman bir TEKTAŞ İLAÇMAMA personeli evinizi ve bahçenizi bir Çatı Faresi istilasından önlemek için periyodik olarak kontrole gelebilir.

ALO BÖCÜK 483 52 19 – Tektaş İlaçlama

Çatı fareleri genellikle birden fazla dişiler ve/veya erkekler olarak karışık yaşamayı tercih ederler. Dişi çatı fareleri erkek çatı farelerine göre daha agresiftirler. Siyah çatı fareleri daha zararlı davranışlar sergilerler. Ağaç dallarını kemirir, gıdalara hastalık bulaştırabilirler. Çatı fareleri genellikle meyve, sebze, tahıl ve diğer yeşilliklerle beslenirler. Otçul olmalarına rağmen gerektiğinde böceklerle beslenebilmektedirler. Günde ortalama 15 gr besinle beslenip 15 ml su tüketirler. Sosyalleşirken ve herhangi bir tehdit altında iken kendilerine has ses çıkartırlar. Bu sesleri evinizde duyuyorsanız muhtemel bir çarı faresi yuvalanması ile baş başasınız demektir. Çeşitli mücadele yöntemleri olmasına rağmen, işin uzmanları tarafından ilk önce tespit edilmeli ve yine işin uzmanları tarafından evinizden uzaklaştırılmalıdır. Çatı faresi ilaçlaması mutlaka yaptırınız.

Eğer evinizde, evinizin çatısında ses duyuyor, gıdalarınızda ısırıklar görüyor ya da gıdalarınızı depoladığınız yerlerde küçük siyah dışkılara rastlıyorsanız evinizi farelerin istila ettiği ihtimalini düşünebilirsiniz. Evde uygulanabilecek yöntemler; tuzaklama yoluyla yakalama, evinizi sanite etmek, farelerin nüfus kontrolünü sağlayabilmek, üremelerini engelleyici tedbirler almak ve rodensit ilaçları kullanmak veya bu işin uzmanları tarafından kurtulmanızı sağlamaktır. Fakat evinizi ilaçlatmak diğer yöntemlere göre daha kesin ve kalıcı sonuçlar doğuracaktır. Bu yüzden evinizi ilaçlattırmak durumunda kalabilirsiniz. Çatı faresi ilaçlama fiyatları hakkında daha fazla ayrıntılı bilgi için firmamızın kapısını dilediğiniz zaman çalabilirsiniz.

Ankara çatı faresi ilaçlama firması Alo Böcük.

Çatı Faresi Mücadele Yöntemleri

Fare mücadelesinde istasyon yöntemi kullanılmaktadır. Farelerin bulunabileceği alanlara yerleştirilen fare istasyonları ve farenin hayır diyemeyeceği yemlerden dolayı fareyi çeken ilaçlar kullanılarak kesin çözüm sağlanmaktadır. Bu yöntem ile depo, bina, gıda tesisi gibi alanlara fare istasyonları yerleştirilir. İstasyonun içerisindeki zehirli yemlerle kesin çözüme ulaşılmaktadır.

FARE YEM İSTASYONU