Tatarcık İlaçlama
Tatarcık Erginleri 2-5 mm boyunda, oldukça uzun bacaklara sahip, istirahat halindeyken kanatlarını karın üzerinde “V” harfi şeklinde tutmaları, kanatları dahil bütün vücudunun kıllı olmaları ve kan emmek için yöneldikleri konakçısına konmadan önce çevresinde kısa sıçramalarla uçmaları gibi tipik davranış özellikleri sayesinde kolayca tanınırlar. Tüm sıcak ülkeler ve Akdeniz ikliminde bol miktarda bulunurlar. Sadece dişi cinslerinin kan emdiği bu sineklerin erişkinleri sivrisineği andırır.
Soktukları yerde şiddetli ağrı, kızarma ve kaşıntıya neden olurlar. Sivrisineklerden daha fazla can acıtacak biçimde sokup kan emer. Türkiye’de insan sağlığı için en tehlikeli böceklerdendir. Tatarcığın ısırmasının ardından kaşıntıyla görülen Şark çıbanı zamanla büyük bir yaraya dönüşür.
Mücadele ergin ve larva dönemlerinde yapılmalıdır. Nisan ayından başlanarak larval alanlar (çöplükler, organik atık bakımından zengin olan yerler, hayvan barınakları veya fosseptimalakler) insektisitlerle ilaçlanmalıdır. Ergin mücadele ULV ve ATÖMİZERLERLER yapılmalıdır.
ATOMİZÖR UYGULAMASI
ULV UYGULAMASI